Elf Handelaars Samen In Nieuwe Brocantiekzaak – Het nieuwsblad

STADEN / WESTROZEBEKE – Elf brocanteurs brengen samen hun spullen aan de man in de nieuwe zaak The Big Bad Wolfs. De winkel wordt uitgebaat door de Ieperse familie Wolfs.

Dany Wolfs

“Dergelijke brocantezaken zie je al geregeld in de Verenigde Staten”

Dany Wolfs en zijn zoon Mike openden hun Antiques Center Big Bad Wolfs te Ommegang Oost in Westrozebeke. “Wij doen al jaren handel in de brocante en antiek, maar zochten een ideaal pand om de zaken die we aankopen ook te verkopen. We merkten dat ook collega’s van ons iets dergelijks wilden realiseren. Na overleg besloten we om samen te werken en een gedeelde winkel te openen”, aldus Dany Wolfs.

De antiekliefhebbers lieten hun oog vallen op een pand in Westrozebeke.

 

De voorbije maanden richtten elf verschillende handelaars uit de wereld van de brocante hun eigen hoekje in het 600 vierkante meter grote gebouw in.

 

Al wachtlijst

 

“Dergelijke brocantezaken zie je geregeld al in de Verenigde Staten. Bij ons wordt deze manier van werken alsmaar populairder. Ons initiatief is alvast een succes, er staan al vier andere handelaars op de wachtlijst.”

 

The Big Bad Wolfs is opgedeeld in vier verdiepingen, waar je zowel dure design als goedkope hebbedingetjes kan vinden. Tijdens het open weekend konden de bezoekers zowel spulletjes kopen die eerder op een rommelmarkt te vinden zijn als heel dure voorwerpen.

 

“Doordat we allemaal een eigen stijl hebben, staan er veel verschillende zaken. Een deelnemer richt zich bijvoorbeeld meer op kledij, terwijl een ander dan meer echte antiek opkoopt”, aldus Dany Wolfs, die merkt dat er via de Facebookpagina al heel wat interesse is vanuit het buitenland.

 

Door inbreng en verkoop van verschillende voorwerpen zal de winkel telkens veranderen.

 

The Big Bad Wolfs is iedere donderdag tot zaterdag open van 10 tot 18 uur, op zondag van 14 tot 18 uur.